Apple Watch

“Europeanen hebben horloges, maar Afrikanen hebben tijd.” En ik, ik heb over een paar maanden de Apple Watch. Ik vind het een mooi spreekwoord, en dat is eigenlijk ook de reden dat ik jarengeleden besloten heb om eens te kijken hoe het is om zonder horloge rond te lopen. Het word namelijk zo’n automatisme om de hele tijd maar te kijken hoe laat het is. Daardoor raak je eigenlijk je eigen gevoel van tijd en de natuurlijke flow van dingen een beetje kwijt. Ik kijk altijd op mijn iPhone om te zien hoe laat het is, het is toch net een grotere drempel om die uit je zak of je tas te halen, dan op je pols te kijken. Ik moet zeggen dat het goed beviel, en dat ik al snel weer in staat was om een goede inschatting te maken van de tijd door de stand van de zon en andere dingen die om me heen gebeurden. Zoals de poezen die klokslag op hun etenstijd begonnen te vragen waarom het eten nog niet was opgediend.

Het horlogeloze experiment beviel me dus bijzonder goed, maar nu, met de komst van de Apple Watch komt daar verandering in. De integratie met mijn hardlooptraining bijvoorbeeld, wat een feest om niet meer met die hele iPhone op stap te hoeven! Nu kan mijn toekomstige Apple Watch lichtgewicht bijhouden hoe ik het doe, of mijn hartslag al daalt bij hetzelfde tempo en dezelfde afstand. Maar ook het gemak om snel bij te houden wat er in mijn mail gebeurt zal zo’n gemak opleveren. Ik ben niet altijd even goed in het direct beantwoorden van mail. De Apple Watch zal juist dit snelle reageren een stuk makkelijker maken. Met dit uitgebreide klokje kan je namelijk snel een standaardberichtje terugsturen en dat maakt al erg veel uit.

Voor mijn werk moet ik ook vaak op de fiets of met de auto naar bepaalde adressen die ik nog niet ken. Het mooie aan de Apple Watch is dat ik dan met een van te voren in gevoerde bestemming, alleen nog maar de trilling van het horloge hoef te voelen om te weten of ik links of rechts af moet slaan. Ik zie ook erg uit naar die verbetering, want fietsen in de regen met het scherm van je smartphone voor je om de juiste richting te vinden, dat is toch niet echt een succes!

Kortom, een horloge heb je om te zien hoe laat het is, of je nog op tijd, te vroeg of al te laat bent. Maar de Apple Watch, die heb je om mee te leven!

No comments yet.

Leave a Reply